Skip to main content

Nakon iznimne karijere pravnika i odvjetnika, naš dragi kolega i mentor Uroš Pavasović odlazi u zasluženu mirovinu. 

Uroš je upisan u Imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore još 1984. godine. Svoju dugogodišnju pravničku karijeru, nakon početnog rada u odvjetništvu, nastavio je u Zavodu za primjenu elektroničkih računala i predstavništvu Fujitsu (1979.-1982.), u Imunološkom zavodu (1982.), u Mesnoj industriji Sljeme (1982./1983.), u Tekstilnoj industriji Pobjeda (1983.-1984.), da bi zatim otvorio samostalni odvjetnički ured (1984.-1988.). Uroš je nastavio karijeru u bankarskom sektoru 1988. godine radeći kao rukovoditelj pravne službe u Udruženoj banci Hrvatske (1988.-1990.) te u Privrednoj banci Zagreb d.d. (1990.-1995.). U odvjetništvo se vratio 1995. godine gdje je do 2017. godine radio u odvjetničkom društvu Žurić i partneri d.o.o. u Zagrebu. Ponosni smo što se u listopadu 2017. godine Uroš pridružio timu odvjetničkog društva Kovačević Prpić Simeunović d.o.o.

Uroš posjeduje neprocjenjivo iskustvo u savjetovanju i zastupanju domaćih i međunarodnih banaka te financijskih institucija. Kao glavni pravni savjetnik vodio je neke od najznačajnijih akvizicija i pripajanja u domaćem bankarskom sektoru i sudjelovao u većini privatizacija hrvatskih banaka, kao i drugim vrstama akvizicija i transakcija u bankarskom sektoru. Osim svog usmjerenja na bankarsko i financijsko pravo, Uroš je kao odvjetnik savjetovao stranke iz različitih industrija u svim pitanjima trgovačkog prava, prava društava i odnosa s regulatorima te ih zastupao u složenim sporovima pred sudom i arbitražom. 

Uroš će nam osobito nedostajati i radi izvrsnog podučavanja mladih pravnika, kojima je uvijek bio mentor sa spremnim savjetom i podrškom, te, slobodno možemo reći, njegove uloge „dobrog duha“ našeg ureda. Osim da nas i dalje redovito posjećuje, Urošu želimo da uživa u mirovini, u kojoj se može posvetiti svojim mnogobrojnim hobijima i interesima.