Skip to main content

Kovačević Prpić Simeunović (KPS) je 13. lipnja 2019. bio domaćin konferencije “Kako poslovati u Francuskoj: Razumijevanje pravnog, poreznog i radnog okruženja“, koja se održala u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu. Na konferenciju su se odazvala brojna hrvatska društva koja posluju u Francuskoj i s Francuskom. Kolege iz odvjetničkog društva Vaughan Avocats iz Francuske govorili su o radno i porezno-pravnom okruženju u Francuskoj, dok su Alberto Frescura iz Business Francea i poduzetnik Tomislav Hrisoho govorili o francuskom poslovnom okruženju. Konferencija je podržalo i Francusko veleposlanstvo u Zagrebu, te se Bertrand Le Tallec, savjetnik za ekonomske poslove Francuskog veleposlanstva, obratio sudionicima u pozdravnom govoru. Posebno nas veseli da se među sudionicima razvila i žustra rasprava, osobito na temu mobilnosti radnika.

Tjedan dana ranije održana je i Konferencija “Doing business dans la zone „Adria“: Comprendre l’environnement et saisir les opportunités – focus sur la Croatie et la Serbie” u Parizu, na kojoj je KPS zajedno sa srpskim odvjetničkim društvom Baklaja Igrić & Tintor predstavio hrvatsko i srpsko pravno okruženje za investicije. Vladimir Nol iz Mazarsa Hrvatska zatim je približio aktualno hrvatsko i regionalno porezno okruženje francuskim gospodarstvenicima. Na kraju je Helena Kokot, voditeljica pravne službe Međunarodne zračne luke Zagreb, prenijela stvarno iskustvo investiranja u Hrvatskoj na primjeru zajedničkog pothvata izgradnje nove zagrebačke zračne luke.

Obje konferencije održane su pod pokroviteljstvom GBL Alliance-a, međunarodne organizacije odvjetničkih društava, čiji su članovi KPS, Baklaja Igrić & Tintor te Vaughan Avocats.