Skip to main content

U Zagrebu je 12. i 13. listopada 2017. održana Druga međunarodna znanstveno-stručna konferencija transportnog prava i prava osiguranja – INTRANSLAW Zagreb 2017. Tema konferencije bila je „Transportno pravo ususret budućnosti“, te je fokus sudionika bio na novim tehnologijama i digitalizaciji u transportu, elektronskim prijevoznim ispravama, kibernetičkim rizicima u transportu i pomorskom i transportnom osiguranju, čistom i zelenom prijevozu i alternativnim gorivima te liberalizaciji transportnih usluga.

KPS-ova Danijela Simeunović održala je s doc. dr. sc. Ivom Savić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izlaganje na temu „Osiguranje financiranja kupnje i zakupa zrakoplova u Republici Hrvatskoj u svjetlu odredaba Konvencije iz Cape Towna“, dok su Martina Prpić i Tomislav Sadrić održali izlaganje pod naslovom „Otvorenost hrvatskog pravnog okvira inovacijama u cestovnom prijevozu putnika“.

U radu Konferencije sudjelovalo je 190 sudionika iz 15 zemalja, uz 13 pozvanih predavača i 43 dodatnih govornika. Povodom Konferencije objavljen je Zbornik radova koji sadrži 25 znanstvenih i stručnih članaka, među kojima su i pisani radovi odvjetnice Danijele Simeunović i doc. dr. sc. Ive Savić te odvjetnice Martine Prpić i Tomislava Sadrića. Cjelovit sadržaj Zbornika dostupan je online na sljedećoj poveznici: http://intranslaw.hdtp.eu/zbornik-radova/?lang=hr